10 تا از بهترین نرم افزار تولید محتوا برای معلمان کدامند؟
نرم افزار تولید محتوا برای معلمان
آنچه در این پُست میخوانید:
10 تا از بهترین نرم افزار تولید محتوا برای معلمان کدامند؟
اغراق نیست اگه بگیم این روزا تولید محتوا برای شما معلما نقش آب برای ماهی رو داره. تولید یک محتوای آموزشی جذاب که برای دانشآموزا قابل فهم باشه و ارتقای سطح آموزش رو به دنبال داشته باشه، کار چندان سادهای نیست.
دیگه دوره اون روزا که یه کاغذ و خودکار برمیداشتن و همهی مطالب آموزشی رو مینوشتن و بعدش کپی میگرفتن و به دانش آموزا میدادن تموم شده، امروز همهچیز فرق کرده و برای تدریس با کیفیت عالی باید نه تنها از نوشتهها بلکه از تصاویر و فایلهای صوتی و ویدیویی هم استفاده کرد. برای بکارگیری این ابزارها، باید از نرمافزار تولید محتوا کمک بگیرید. ولی این سوال پیش میآید که کدام نرمافزار برای من معلم خوب است؟ کدام نرمافزارها را یاد بگیرم؟ چجوری نصبشان کنم و چجوری باهاشون کار کنم!؟
ما خبر داریم که این روزها آنقدر درگیر تدریس هستین که اصلا مجال جستجوی این چیزا رو ندارین و یا حداقل تازه یکمی فرصت کردین که راجع به این چیزا میگردین.
به هر شکل، شاید وقت نکنید تکتک نرمافزارها رو بررسی کنید تا متوجه بشید کدومشون به دردتون میخوره. به خاطر همین ما تصمیم گرفتیم این مقاله رو بنویسیم و برای شما معلمای دوستداشتنی 10 تا از بهترین نرمافزار تولید محتوا رو معرفی کنیم تا از بِینشون اونی رو که نیاز دارید انتخاب کنید و با استفاده از اون، کارِتون سریعتر پیش بره و توی حرفهتون از بهترینها باشید.
اما قلبش اجازه دهیده من خودم را معرفی کنم: من علی خانی نژاد هستم. 26 سال سن دارم و مانند شما یک معلم هستم و 4 سال است که در مدارس مشغول تدریسم. بنابراین از همه دغدغهها و نگرانیهای شما اطلاع دارم و دقیق میدانم که چه حسی نسبت به تولید محتوای آموزشی دارین و به دنبال چه چیزی هستین.
10 نرمافزار برتر تولید محتوا
همونجور که میدونید چند نوع تولید محتوا داریم که در بحث آموزش، همهشون دارای اهمیت زیادی هستن. که در زیر به 5 مورد از آن اشاره کردهایم.
- تولید محتوای آموزشی الکترونیکی با فرمت ویدیو
- تولید محتوای متنی
- تولید محتوای تصویری
- تولید محتوای صوتی
- تولید محتوای ویدیویی
شما هم بهتر میدانید که یکی از انواع تولید محتوا در بین بقیه خیلی معروف هست. درواقع در آموزش و پرورش خیلی به آن بها داده میشود و معلمان عمدتا از این نوع محتوای آموزشی در اپلیکیشن شاد استفاده میکنند. منظور من، تولید محتوای آموزشی الکترونیکی است که با فرمت ویدیو آماده میشود. در ابتدا قصد دارم درباره این نوع محتوا برای شما صحبت کنم.
بخش اول) نرمافزار برای تولید محتوای آموزشی (انیمیشن و موشن)
این نوع از تولید محتوا با صدای خود معلم آماده میشود و در محتوا از موشنها، انمیشنها و سایر افکتهای صوتی و تصویری استفاده میشود. این نوع محتواها چون از گرافیکی جذاب و کودکپسند ساخته میشوند برای دانش آموزان جذابیت زیادی دارند. فرمت این نوع محتوا معمولا ویدیو و با فرمت mp4 است که دانش آموزان بدون هیچ مشکلی بتوانند آن را در گوشی موبایل، تبلت یا تلویزیون تماشا کنند. برای این که شما بتوانید از این نوع محتوا طراحی و اجرا کنید باید با نرمافزارهای زیر آشنا باشید و آنها را یاد بگیرید:
- پاورپوینت
- فوتوشاپ
- کامتازیا
خوشبختانه ما در آکادمی خانی نژاد همه این نرمافزارها + روش ساخت محتوای آموزشی را آموزش دادهایم و شما میتوانید همه این آموزشها را در قالب یک بسته آموزشی تهیه کنید.
بخش دوم) نرمافزار برای تولید محتوای متنی
1- مایکروسافت ورد (Word)
نرمافزار معروف مایکروسافت ورد از معروفترین نرم افزار تولید محتوا هستش و کمتر کسی هست که با این برنامه کار نکرده یا اسمی ازش نشنیده باشه. این برنامه قابلیتهای شگفتانگیزی داره و رایجترین نرمافزار تولید محتوای متنی هستش. معلمان عزیز میتوانند به کمک این نرمافزار جزوهها، نمونه سوالات، طرح درسها و سایر محتوهای متنی خود را کار کنند.
به چند تا از امکانات بیشمار ورد که قطعاً برای شما معلما ارزش کاربردی داره، اشاره میکنیم:
- امکان ایجاد جدول، نمودار، تصاویر و کوچیک یا بزرگ کردن سایزشون
- استفاده از تمها، قالبهای مختلف
- قابلیت اضافه کردن شماره صفحه یا پاورقی در پایین صفحه
- امکان اضافه کردن تاریخ روز در بالای صفحه
- تایپ آسون فرمولهای ریاضی
- امکان اضافه کردن اشکال و تصاویر مورد نظرتون به متن
- ذخیره فایل متنی با فرمتهای مختلف مانند DOCS , PDF و …
- و …
بخش سوم) تولید محتوای تصویری و پاورپوینت
2- پاورپوینت (Power point)
اسم نرمافزار پاورپوینت قطعاً بارها به گوشتون خورده. این نرمافزار تولید محتوا از بهترین و کاربردیترین نرمافزارها برای شما معلمای گرامی هست چون علاوه بر تولید محتوای متنی، در زمینهی تولید محتوای تصویری هم میشه ازش استفاده کرد. درواقع همهی اون چیزی که یک معلم برای تولید محتوای جذاب بهش نیاز داره رو توی پاورپوینت میتونید پیدا کنید. پاورپوینت ساخت شرکت مایکروسافت بوده و قابلاستفاده در گوشی و تبلت هم هست.
ازجمله قابلیتهای این نرمافزار محبوب عبارتاند از:
- هایلایت کردن متنها
- داشتن چارتهای متنوع و کاربردی
- نوشتن معادلات سادهی ریاضی (نوشتن فرمولهای پیچیدهی ریاضی، در این برنامه چندان راحت نیست)
- قابلیت تصویربرداری از صفحهی نمایش
- ویرایش ویدیو و فایل صوتی
- حذف بکگراند عکس
- برش سفارشی تصاویر (شکل قلب، دایره، مثلث و…)
- موشن دادن به متن
- ترنزیشن یا حرکت متحرکت صفحات
- و … .
3- فتوشاپ (Photoshop)
فتوشاپ یه نرمافزار ویرایشگر حرفهایه که برای ساخت یا اصلاح تصاویر ازش استفاده میشه. شما معلما که این روزا یکی از دغدغه هاتون ایجاد جاذبه بصری هست، این نرمافزار تولید محتوای تصویری، عصای دستتون خواهد بود. البته لازمه بدونید که از فتوشاپ برای تولید اینفوگرافی هم میشه استفاده کرد.
در زیر به قابلیتهای این نرمافزار حرفهای که در زمینه تولید محتوا کمکتون میکنه، اشاره میشه:
ویرایش تصاویر: میتونید قسمتهایی از تصویر رو کات کنید، نور عکس رو کم یا زیاد کنید، چند تا تصویر رو در یک صفحه کنار هم قرار بدید، قسمتی از عکس رو روتوش کنید، رنگ تصویر رو به رنگ دلخواه تون تغییر بدید، میتونید قسمتی از یک عکس رو بِبُرید و توی یه عکس دیگه بزارید، میشه نواقص عکس رو با این برنامه برطرف کرد و … .
ساخت عکس: این نرمافزار تولید محتوا، قابلیت طراحی هم داره. کارت پستال، کارت ویزیت، سربرگ، عکس نوشته و هر چیزی از این قبیل که توی اطرافتون میبینید با فتوشاپ طراحی شده.
4- Paint
پِینت همون نرمافزاریه که توی ویندوز هست. از این برنامه میشه بهعنوان یک نرمافزار تولید محتوا البته از نوع تصویری استفاده کرد. قابلیت هاش شبیه فتوشاپه اما به اندازه فتوشاپ پیشرفته نیست. نکتهی مهم اینه که باوجود پیشرفته نبودنش، بهشدت کارِتونو را میندازه. توی محیط پِینت میتونید عکس رو بِبُرید، متنی رو با سایز، رنگ و فونت دلخواه تایپ کنید، عکس روتوش کنید، روی عکس متن بنویسید و… . اگه دنبال یه نرمافزار تولید محتوای تصویری راحت و بدون دردسر و درعینحال کارآمد هستید، ما به شما نرمافزار پِینت رو پیشنهاد میکنیم.
بخش چهارم) نرمافزار برای تولید محتوای صوتی
در این قسمت قبل از اینکه به معرفی نرمافزارهای تولید محتوای صوتی بپردازیم، بهتر است یک نکته خیلی ریز به شما بگیم. شما برای این که صدای با کیفیتی در تدریس و تولید محتوا داشته باشین، باید یک میکروفن حرفهای تهیه کنید. یکی از بهترین میکروفنهای موجود در بازار که قیمت بسیار مناسبی هم داره؛ میکروفن Boya m1 یقهای است. این میکروفن هم به موبایل و هم به لپتاپ یا سیستم خانگی وصل میشود. شما بعد از تهیه و استفاده از این برند؛ با شنیدن صدای خود شگفت زده میشوید. خب تبلیغ میکروفن بسته دیگه، بریم سراغ معرفی نرمافزر تولید محتوای صوتی:
5- ای دی ساند ریکوردر (AD Sound Recorder)
نرمافزار ای دی ساند ریکوردر یکی از قدرتمندترین نرمافزار تولید محتوای صوتی هست که کار باهاش خیلی آسونه و حجم کمی هم داره. شما معلمای عزیز با استفاده از این نرمافزار میتونید در کوتاهترین زمان صدای خودتونو باکیفیت عالی ضبط کنید. خیلی از معلمان روی کیفیت صداشون حساس هستن و همیشه گلایه میکنن که موقع ضبط صدا، صدای حاشیه میافته یا مثلا میگن از اشتباهات ریزی که موقع صحبت کردن، مرتکب میشم، خسته شدم. شما با این نرمافزار میتوانید صدای ضبط شده خود را قبل از ارسال به دانش آموزان ویرایش کنید.
موارد زیر ازجمله قابلیتهای این نرمافزار هستن:
- امکان ضبط صدا بدون محدودیت زمانی
- امکان پخش صدای ضبطشده
- قابلیت تبدیل wav به Mp3
- قابلیت نشون دادن نموداری و موجی صداها
- برداشتن صدای حاشیه
- زیر و بم کردن صدا
- و … .
6- آدوبی آودیشن (Adobe Audition)
آدوبی آودیشن بهعنوان یکی از حرفهایترین نرمافزار تولید محتوای صوتیِ شناخته میشه. در خیلی از کشورها از همین برنامه برای ضبط صدا استفاده میکنن. این برنامه تقریباً با همهی سختافزارها منطبق هستش و سرعت عملکرد بالایی داره. آدوبی آودیشن یکی از استانداردترین نرمافزارهای ضبط صدا محسوب میشه. این نرمافزار تولید محتوای قدرتمند، قابلیتهای جذابِ زیادی داره که در زیر به بعضی از اونا اشاره میکنیم:
- ضبط صدا با بهترین کیفیت
- سازگار بودن با جدیدترین تکنولوژیهای صوتی موجود
- مجهز بهتمامی امکانات لازم برای ویرایش موزیکها
- سازگاری با همهی فرمتهای صوتی
- و … .
بخش پنجم) نرمافزار تدوین و تولید محتوای ویدیویی
7- کامتازیا (Camtasia)
این نرمافزار توی دنیای تولید محتوای ویدیویی خیلی معروفه. کامتازیا با کیفیت و قابلیت چشمگیری که داره یک نرمافزار تولید محتوای قدرتمند محسوب میشه. از کامتازیا برای فیلمبرداری از صفحه دسکتاپ کامپیوتر و ساختن فیلمهای آموزشی استفاده میکنن البته با این نرمافزار میتونید فایلهای ویدیویی رو هم به صورت حرفهای ویرایش هم بکنید.
به چند تا از قابلیتهای نرمافزار کامتازیا که برای تولید محتوای آموزشی خیلی مناسب هستن اشاره میکنیم:
- فیلم برداری از روی صفحه دسکتاپ
- صدابرداری و فیلم برداری از روی اسلایدهای پاورپوینت
- ضبط صدا باکیفیت بسیار بالا و حداقل نویز
- تمامی تصاویر رو بهصورت فریمهای جدا از هم برای ساخت اسلاید avi ذخیره میکنه.
- بعد از اینکه فیلم رو ضبط کردید، میتونید عکس یا صدایی رو به فیلمتون اضافه کنید.
- فیلمی رو که ضبط کردید بهصورت یک فایل mp4 با حجم کم ذخیره کنید.
- به فیلم ضبط شده، افکت صدا و یا موشن اضافه کنید.
- به حرکت نشانگر ماووس افکت اضافه کنید.
- و … .
8- افتر افکت (Adobe After Effects)
نرمافزار حرفهای افتر افکت اختیارات زیاد و متنوعی رو به کاربران میده. اهم استفادهی این نرمافزار، در ساخت تصاویر متحرک، فیلمهای ویدیویی، تیراژ فیلمها و تبلیغات تلویزیونی هستش. خب این خیلی واضحه، نرمافزاری که این کارای مهم ازش بر میاد، یه نرمافزار تولید محتوای ویدیویی فوقالعاده شگفتانگیز میتونه باشه.
چند تا از قابلیتهای پیشرفتهی نرمافزار افتر افکت اینا هستن:
- وجود کالکشن طیف از رنگها برای خلق جلوهها
- ساخت افکت برای متون
- کیفیت بسیار بالا در فرآیند ذخیرهسازی
- طراحی اشکال متحرک دوبعدی و سهبعدی
- خلق جلوههای بصری متحرک
- و … .
بخش ششم) نرمافزار برای تولید محتوای آموزشی – الکترونیکی
9- استوری لاین Articulate Storyline
استوری لاین درحالیکه یه برنامهی ساده هست، خیلی کاربردیه. در واقع میشه گفت که شما با استفاده از این برنامه، میتونید در عین سادگی، یه محتوای آموزشی الکترونیکی حرفهای بسازید. اگه مبتدی هستید و به دنبال یه نرمافزار تولید محتوای آموزش-الکترونیکی قدرتمند و جذاب میگردید، استوری لاین کار رو تا حدی براتون آسون میکنه که یه طراح آموزشی حرفهای به نظر برسید. این برنامه به شما کمک میکنه که دورههای آموزش الکترونیکی رو با موفقیت بگذرونید.
به چند تا از قابلیتهای این نرمافزار ساده و حرفهای اشاره میکنیم:
- وجود کالکشنی از کاراکترهای کارتونی جذاب و متفاوت
- دارای قالب آماده برای اسلایدشوها و همچنین انجام تنظیمات دلخواه و سفارشی سازی اسلایدها
- طراحی و ایجاد دورههای آموزش الکترونیکی مؤثر
- امکان قرار دادن آزمون و نمونه سؤال
- ایجاد کوییز و قرار دادن نمونه سؤال
- تعامل بین صدا و ویدیو
- پشتیبانی از Drag و Drop
- و … .
10- آدوب فلش (Adobe Flash Professional)
این برنامه پیشرفته یکی از مناسبترین گزینهها بهعنوان نرمافزار تولید محتوای آموزش-الکترونیکی هستش. محیط فوقالعاده حرفهای این برنامه باعث شده تا انتخاب اول همهی طراحان حرفهای باشه. این برنامه عنوان یکی از استانداردترین نرمافزار در طراحی انیمیشن رو به خودش اختصاص داده. شما معلمای عزیز میتونید با استفاده از این برنامه، تصاویر، موزیکها و … رو کنار هم قرار بدید و اثری بسازید که همه دانش آموزا از دیدنش لذت ببرن.
از امکانات آدوب فلش عبارتاند از:
- ساخت چندین محتوای چندرسانهای باکیفیت فوقالعاده
- استفاده از فرمتهای متداول صوتی در پروژهها
- محیط بسیار ساده برای انجام کار طراحی
- قابلیت مدیریت حرفهای متنهای گنجوندهشده در فلشها
- ویرایش تصاویر
- تبدیل فیلمهای پرحجم به کمحجمترین ویدیو
- و … .
سخنی با معلمان:
که خوشبختانه ما نرمافزارهای مهم تولید محتوای آموزشی را در به صورت کامل در 10 ساعت آموزش دادهایم که علاقمندان میتوانند آن را تهیه کنند و برای دانش آموزان خود تولید محتوای آموزشی درست کنند.
برای خرید این بسته آموزشی کلیک کنید.
سخن آخر
ما توی این مقاله سعی کردیم 10 تا از نرمافزارهای معروف و کاربردی رو که این روزها اکثراً ازش استفاده میکنن بهتون معرفی کنیم. البته نرمافزار خوب، خیلی زیاده اما توی این مقاله، مجالِ اسم بردن از همه شون نبود. امیدواریم تو این مطلب از آژانس کنکور تونسته باشیم اطلاعات مفیدی بهتون داده باشیم.