آنچه در این پُست میخوانید:
کنکور 1401
ما در این صفحه درباره دو موضوع بسیار مهمی که مربوط به کنکور ۱۴۰۱ هست، صحبت میکنیم. تقریبا در این صفحه شما به 90 درصد از سوالات احتمالی خود پاسخ مییابید و به عبارتی با یک تصمیم هوشمندانه به استقبال کنکور ۱۴۰۱ میروید:
- سرنوشت کنکور 1401
- راه حل تضمیمی برای زیر 1000 شدن
قبل از همه اجازه دهید خودم رو معرفی کنم. من ساناز محمدی یکی از نویسندههای آژانس کنکور هستم. خودم در سال 1400 یک دوازدهمی پرتلاش بودم و میشه گفت کنکور تنها چیزی بود که بهش فکر میکردم. خلاصله کنکور دادم و الان دانشجو معلم هستم و در کنکور 1400 تونستم با رتبه 200 وارد دانشگاه فرهنگیان بشم. تصمیم گرفتم در این صفحه علاوه بر قوانین و اخبار جدید (سرنوشت کنکور) تجربیات خودم و دوستای موفق خودم رو براتون بنویسم.
سرنوشت کنکور 1401
شاید شنیدن این خاطره براتون جالب باشه!
من و رقبای من استرس و تنش کنکور 1400 رو تحمل کردیم. پاندمی ویروس کوئید-19 تا روز کنکور به قوت خود باقی ماند. از یک طرف مدارس تعطیل شدن و از طرف دیگه، گمانهزنیهایی مبنی بر تعطیلی کنکور مطرح میشد. خلاصه هر روز، یه خبر ناامیدکننده اضطراب و استرس ما رو بیشتر و بیشتر میکرد. سرتون رو درد نیارم. گذر زمان همه چی رو حل کرد.
در اوج کرونا، کنکور 99 برگزار شد. به دنبال آن کنکور 1400 هم برگزار شد. (سالی که من کنکور دادم)
منظورم از این این حرفها اینه که نظریه حذف کنکو 1401 به کلی مردود است. معمولا دلیل زیر دست به دست هم میدن تا کنکور برگزار بشه:
- وجود مافیای کنکور
- موقعیتهای پرطرفدار مثل ( پزشکی، دندان، معلمی، پرستاری و … )
- نبود روشی استاندارد برای جذب دانشجو
یه چیز جالب هم درباره حذف کنکور براتون بگم. ببینین، تقریبا میشه گفت حذف کنکور 1401 اتفاق افتاده. حالا میگید چطور!؟
دلیلش خیلی ساده است. خیلی از شما ها درس خوندن رو با استخدام شدن اشتباه میگیرین و با خود میگین چرا با برگزاری کنکور اعصاب ما رو خورد میکنن. یا مثلا چرا باید این همه استرس و اضطراب بکشیم. همین الان کلی موقعیت خوب برای درس خوندن هست، که اصلا نیاز نیست شما برای کنکور بخونین. بزارین سادهتر بگم. الان رقابت بر سر موقعیتهایی هست که استخدامی دارن، مثل دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه علوم پزشکی و چنتا دانشگاه دیگه!
به نظر شما اگر کنکور حذف میشد، رقابت بر سر گرفتن این موقعیتها هم حذف میشد؟؟؟؟؟ خیـــــــــــر!
پاسخ منفی است. پس چه کنکور حذف بشه و چه ادامه داشته باشه، رقابت بر سر گرفتن رشتههای خوب به قوت باقیست. چه بسا کنکور راحتتر از اون چیزی هست که ممکنه جایگزین کنکور بشه.
اگه رشته خوب نخواهیم چه؟
خب اگه رشته خوب نخواهین، چه لزومی داره خودتون رو به آب و آتش بزنین. امروزه، هم تعداد دانشگاهها زیاد شده و هم ثبتنام در اونا کنکور نمیخواد. حداقل اگه آزمون ورودی کنکور بخواد، لزومی نداره رتبه زیر 1000 باشین!
- دانشگاه پیام نور
- دانشگاه آزاد
- دانشگاه ملی با رشتههای کم-طرفدار
پس الان شما در یک دو راهی هستین و باید در خونه فکر کنین. فکر کنین و یک انتخاب داشته باشین. معمولا کنکوریها در باره دو تصمیم کلی زیر فکر میکنن و یکی از این راهها رو انتخاب میکنن. البته خیلیها ممکنه نظرشون عوض بشه و راهی که انتخاب کردن عوض کنن. به همین خاطر هست که من براتون میگم، این تصمیمی نیست که همین الان بگیرین!
- من آقای/ خانم …….. تصمیم دارم برای کنکور ۱۴۰۱ به خوبی بخوانم و رتبه زیر 1000 بشم.
- من آقای / خانم ……. قصدی برای رتبه برتر شدن و تحصیل در یک رشته آیندهدار رو ندارم.
اگر شما جزو دانش آموزانی هستین که درس براتون اهمیت نداره و برای آینده خود تصمیمات دیگری دارین؛ بهتره راه خودتون رو برین. به نظر من هم لزومی نداره که 24 الی 12 ماه از نوجوانیتون رو در این راه بسوزونین.
اما در صورتی که دوست دارین، آینده خود رو با دستهای خودتون و از راه تضمینی بسازین و آدمی جدی هستین و مطمئن هستین که در وسط کار فرار نمیکنین، ممکنه تصیم اول رو بگیرین و برای رتبه زیر 1000 شدن و بدست آوردن موفقیت تلاش کنین. ادامه این مقاله مخصوص افرادی هستن که تصمیم اول رو انتخاب میکنن. پس اگه قصدی برای زیر 1000 شدن ندارین همین الان این صفحه رو ببندین!
راه تضمینی موفقیت در کنکور 1401
اینجا ایستگاه اول ماست. در حقیقیت جایی هست که ما نقشه راهمان رو مشخص میکنیم. هر چیزی که در این صفحه مینویسم برای همه کنکوریهاست و فرقی نمیکنه در چه گروه آزمایشی ثبتنام کنین. ممکنه شما در یکی از کنکورهای زیر شرکت کنین:
- کنکور 1401 تجربی
- کنکور ۱۴۰۱ ریاضی
- کنکور ۱۴۰۱ انسانی
- کنکور 1401 زبان و هنر
البته این بدین معنا نیست که ما به طور تخصصی کنکورها رو دنبال نمیکنیم. بلکه صفحات دیگه آژانس کنکور درباره رازهای انجام شده و نتیجه بخش هر گروه آزمایشی صحبت کردیم.
6 بلوک که یک کنکوری باید حواسش باشه!
در ادامه به شما سرنخ میدهم.
البته خیلی از کنکوریها تا حدودی با این سرنخها آشنا هستن و از زبان دوستتاشون شنیدن. یا ممکنه معلمشون در کلاس گفته. خلاصه کنکور مانند یه پُلی معلق هست که 7 تا بلوک داره، اگه هر یک از این بلوکها نباشه، شمایی که روی این پل حرکت میکنین، سقوط خواهین کرد.
برخی از این بلوکها چیزی برای یادگرفتن ندارن. صرفا شما باید بخونین و بدونین چه خبره! ولی در برخی از این بلوکها که قراره بخونین، چیزای جدیدی یاد میگیرین.
بلوک اول – تاثیر معدل
سالها قبل از این که داداش و خواهر بزرگهای شما کنکور میدادن خبری از تاثیر معدل نبود. شاید یه دانشآموزی هر جوری دلش میخواست درس میخوند، نهایتا یه سال خوب کنکور میخوند و رتبه و رشته دلخواهش رو بدست میاورد.
اما الان، برای پایه دوازدهم آزمونهای نهایی و هماهنگ کشوری برگزار میشه. یعنی چه؟
یعنی اینکه سوال رو یک نفر طرح میکنه و کل کشور دانش آموزا با اون سوال امتحان میدن. درواقع یک کنکور کوچک برای چنتا درس مهمتون همون اول برگزار میشه. البته منظور از تاثیر معدل در کنکور 1401 به این معنا نیست که نمره انظباط و نمره کلاسیتون موثر باشه. خیر!
فقط نمره اون درسهایی که آزمونش به صورت کتبی و هماهنگ کشوری برگزار میشه. تا اینجا شما در جریان هستین. اما همیشه در مجلس شواری اسلامی و کلا فضای کنکور صحبتهایی میشه و دو نظریه همیشه مطرح میشه:
- تاثیر مستقیم معدل در کنکور
- تاثیر مثبت
این بحث تاثیر معدل که هر سال نزدیک کنکور داغ میشه، مانند یه شمشیر دولبه هست. هم میتونه براتون مفید باشه هم مضر. حالا چطور!؟
اگر تاثیره، مثبت باشه، به این شکل خواهد بود که اگر معدل کتبی شما خوب بوده، تاثیر مثبتی بر نتیجه کنکورتون خواهد داشت. پس اگه زمان امتحانات کتبی دوازدهم عملکرد خوبی نداشتین جای نگرانی نیست!
اما اگه تاثیره، مستقیم باشه، بدجوری گرفتار میشین. در این روش، اگه نمره آزمونهای کتبی شما خوب باشه، بر رتبه کنکورتون هم نتیجه مثبت میزاره، اما اگه نمرتون بخور نمیر باشه، رتبهتون رو پایین میاره.
بلوک دوم – برنامه ریزی کنکور ۱۴۰۱
شاید وقتی دانش آموز پایه دهمی بودید، با خود میگفتید من حتما تا روز کنکور همه درسها رو میخونم و در روز کنکور ۱۴۰۱ با تمام تلاش و جدیت همه پاسخهای درست را پیدا میکنم.
بهتر است بدانید که کنکور واقعا اینطور نیست. سادهتر بگم، در کنکور مطالب خیلی زیادی برای مطالعه وجود و واقع هم آدم وقت کم میاره همه مطالب را بخونه. به عبارتی دیگر شما یک تایم محدود ( 365 روز) برای آزمون کنکور دارید که برای مطالعه همه مباحث کتاب خیلی کم است. بنابراین باید برنامه ریزی کنید و این 365 روز و 24 ساعتهای هر روز رو به طور هوشمندانه تقسیم کنید تا از زمان خود حداکثر استفاده را ببرید.
به همین دلیل، کارشناسان مطالعه و برنامه ریزان حرفهای معمولا برای مطالعه دروس و استفاده درست از وقت، برنامه ریزی منحصر به فردی برای کنکوریها آماده میکنند. برنامه ریزی کنکور ۱۴۰۱ معمولا در 3 نوع کلی انجام میگیرد:
- برنامه ریزی سالانه
- برنامه ریزی ماهانه
- برنامه ریزی روزانه
سالانه: برنامه ریزی سالانه یکی از مهم ترین برنامههایی است که یک کنکوری میتواند برای خود داشته باشد. در این کنکور استراتژی کلی مطالعه فرد مشخص میشود. در حقیقیت، در این برنامه به طور دقیق مشخص میشود که فرد باید در چه تاریخی مطالعه دروس عمومی را تمام کند و در چه تاریخی جمع بندی را شروع کند.
ماهانه: این برنامه جزئیات بیشتری از برنامه سالانه را ارایه میکند. در برنامه ماهانه که بهتر است در ابتدای هر ماه نوشته شود، تمامی استراتژیها مطالعهای 30 روز مشخص میشود. باز هم تاکید میکنیم که این برنامه باید مکررا در ابتدای هر ماه بررسی شود و منطبق با پیشرفت داوطلب در مطالعه دروس نوشته شود.
روزانه: مهمترین چالشی که داوطلبان کنکور ۱۴۰۱ دارند، ناتوانی در استفاده بهینه از تایم روزانه خود هست. درواقع خیلی از دانش آموزان بدون در نظر گرفتن تایم، مشغول مطالعه یک کتاب یا مبحث خاصی میشوند و در این حین گذر زمان را فراموش میکنند و فرایند مطالعه سایر دروس مهم ضربه میبیند. بنابراین بهتر است برای هر 24 ساعتی که در اختیار دارید برنامه منطقی نوشته و آن برنامه با دقت و حساسیت اجرا شود.
بلوک سوم – انگیزه سوخت لازم برای پرتاب
سومین چیزی که برای یک داوطلب 16-17 ساله لازمه، انگیزه هست. شاید بگید من انگیزه دارم و لازم نیست نگران این موضوع باشم. اما باید براتون یادآوری کنیم که همه چند صد هزار داوطلب انگیزه دارن که در کنکور ثبت نام میکنن. اما جالب اینجاست که همه آنها سوخت لازم برای طی ادامه مسیر رو ندارن. سادهتر بگیم، انگیزه مانند یک سوختی هست که ممکنه در طی مسیر تمام بشه و لازم باشه که شما دوباره سوختگیری کنید.
پس بحث انگیزه رو خیلی جدی بگیرید. شاید با خود فکر کنید که اگه من یه وقت در نصف راه انگیزمو از دست دادم چیکار کنم؟
درواقع این تهدیدی است که همه رقبای شما رو نیز تحت تاثیر میذاره و همه ممکنه در وسط کار از اون همه درس خوندن ببرن و بگن، دیگه حوصله درس ندارم؛ هر چی می خواد بشه. اینجاست که خیلیها مسیرشون رو از هم جدا میکنن.
درسته کنکور اول و آخر زندگی نیست. اصلا گور بابای کنکور!
اما خب شما یک دانشآموز هوشمند و تیزهوشی هستند و شاید با یه ذره دو دو تا و چهارتا، سر عقل بیایین. چون به هر حال 12 سال درس خوندین و قراره چند مدتی برای آزمون ورودی دانشگاه ( کنکور 1401 ) درس بخونین. البته انگیزه گرفتن هر داوطلب با داوطلب دیگر فرق میکنه، خیلیها انگیزههاشون درونی هست و کسی جلودارشون نیست. اما برخی ممکنه انگیزههای بیرونی و سستی داشته باشن و به اصطلاح مثل بیدی باشن که به هر بادی بلرزه. اگه دوست دارین درباره انگیزه کنکور ۱۴۰۱ بیشتر بدونین؛ پیشنهاد میشه مطلب مقابل رو هم مطالعه کنین: چرا انگیزه لازم را ندارم؟
مقالات خواندنی:
بهترین منابع کنکور انسانی 1401
;k;,v 1401